سولفات سدیم یک ترکیب شیمیایی بسیار کاربردی می باشد که از کنار هم قرار گرفتن و پیوند بین عناصری همچون سدیم Na ، گوگرد S و اکسیژن O تشکیل می شود و همچنین فرمول شیمیایی سولفات سدیم به صورت Na2SO4 می باشد .
این ترکیب شیمیایی با نام های دیگری همچون سدیم سولفات ، نمک اسید سولفوریک و تنادریت نیز شناخته شده است .
درخواست خرید سولفات سدیم به علت کاربرد های بسیاری که در صنایع مختلف دارد بسیار بالاست . در واقع می توان از آن برای تولید انواع مواد شوینده ، تولید و ساخت انواع داروها ، تولید و تهیه خوراک دام ها ، تهیه و تولید کاغذ ، تولید شیشه و … استفاده کرد .
خرید سولفات سدیم :
سولفات سدیم به دو صورت خشک و هیدراته وجود دارد که هر کدام از این دو نوع کاربردهای خاص خود را دارند و برای امور مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . برای خرید سولفات سدیم مرغوب و درجه یک ، به صورت خشک یا هیدراته می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید .
شرکت نگین تجارت پیام با بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در زمینه تولید و توزیع انواع مواد شیمیایی درجه یک ، سولفات سدیم مرغوب و بهداشتی را در اختیار تولیدکنندگان عزیز کشور قرار می دهد .
برای اطلاع از آخرین قیمت ترکیب شیمیایی به صورت خشک با هیدراته می توانید با ما در ارتباط باشید .
مشخصات سولفات سدیم :
سولفات سدیم به دو صورت خشک و آب پوشیده وجود دارد که در صورت خشک بودن به صورت جامد پودری و به رنگ سفید است و در صورت هیدراته بودن به شکل بلورهای شفاف درشت برای خریداران می باشد .
از دیگر ویژگی های این ترکیب شیمیایی می توان به انحلال پذیری بسیار خوب این ماده در آب اشاره کرد . سولفات سدیم می تواند به هر میزان در آب حل شود . همچنین توانایی حل شدن در گلیسرول را دارد . اما نمی تواند با الکل ها(اتانول) ترکیب شود و در آن ها حل شود .
همچنین از دیگر ویژگی های این ترکیب شیمیایی می توان به جاذب رطوبت بودن آن اشاره کرد . زمانی که سولفات سدیم در مجاورت هوا قرار گیرد ، می تواند رطوبت هوا را به خود جذب کند
ترکیب شیمیایی فوق در دمایی معادل ۸۸۴ درجه سانتی گراد به نقطه ذوب خود می رسد و در دمایی معادل ۱۴۲۹ درجه سانتی گراد به نقطه جوش خود می رسد .
نمک اسید سولفوریک ، یک ترکیب شیمیایی بسیار پایدار بوده و ماده ای خنثی به شمار می رود چرا که PH آن حدود ۷ می باشد .
روش تولید سولفات سدیم :
ترکیب شیمیایی فوق یک ماده معدنی است که به طور طبیعی در طبیعت همچون آب دریاها ، آب های دریاچه های نمک ،و سایر آب های معدنی وجود دارد . در واقع می توان گفت سولفات سدیم یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده برف و باران می باشد .
اما این مقدار سدیم سولفات برای نیاز جامعه بشری کافی نیست . به همین علت این ماده شیمیایی در آزمایشگاه ها به روش های گوناگونی تولید می شود که روش mannheim یکی از بهترین روش ها برای تولید این ماده شیمیایی می باشد چرا که مواد اولیه آن به راحتی در دسترس است .
در ادامه به شرح این روش می پردازیم :
در این روش ابتدا دو ترکیب شیمیایی سدیم کلرید با فرمول شیمیاییNaCl و اسید سولفوریک غلیظ با فرمول شیمیایی H2SO4 در شرایط مناسب تحت حرارت بالا با یک دیگر ترکیب کرده تا باهم وارد واکنش شوند .
حاصل این واکنش شیمیایی دو ترکیب شیمیایی سدیم هیدروژن سولفات با فرمول شیمیایی NaHSO4 و هیدروژن کلرید با فرمول شیمیایی HCl می باشد که HCl به صورت گاز خارج می شود .
سپس NaHSO4 را با NaCl مخلوط کرده و در یک کوره قرار می دهیم تا با یک دیگر وارد واکنش شوند . دمای کوره باید معادل ۵۰۰ الی ۶۰۰ درجه سانتی گراد باشد . حاصل این واکنش گاز HCl و کیک نمکی با فرمول NaSO4 می باشد .
در نهایت NaSO4 در داخل برج جذب قرار داده می شود و این ترکیب شیمیایی در معرض مولکول های آب قرار می گیرد و در خود حل می کند . محلول حاصله از این واکنش شیمیایی اسید کلریدریک می باشد که با انجام فرایندهای خاص سولفات سدیم تولید می شود .
انواع سولفات سدیم :
سولفات سدیم به دو صورت خشک و هیدراته وجود دارد که با توجه به تعداد مولکول های آب موجود در آن اسامی گوناگونی دارد .
۱- سولفات سدیم تناردیت
۲- سولفات سدیم دکاهیدرات ( این نوع سولفات سدیم دارای ۱۰ عدد مولکول آب است و فرمول مولکولی آن به صورت ۱۰H2O می باشد )
۳- سولفات سدیم هپتاهیدرات ( این نوع سولفات سدیم دارای ۷ عدد مولکول آب است و فرمول مولکولی آن به صورت ۷H2O می باشد ) این نوع سولفات سدیم با نام گلابر نیز شناخته شده است و بیشترین سهم تولید بازار در خرید و فروش را به خود اختصاص داده است .
کاربرد سدیم سولفات
در صنایعی چون:
عکاسی، خوراک دام، داروسازی، تولید سولفور سدیم.
نساجی و رنگرزی:
برای رنگرزی پارچهها از سولفات سدیم به منظور نفوذ یکنواخت رنگ در بافت پارچه استفاده میشود و همچنین به عنوان تعدیل کننده بارهای روی پارچه ها در چاپ کالاهای نساجی کاربرد دارد.
کاغذ و چوب:
در فرآیند کرافت به منظور تولید پالپ جوب دار و تولید بعضی از مواد ساختمانی.
شیشه سازی:
در شیشه سازی برای جلوگیری از ایجاد شدن سفیدی توسط شیشه مذاب در طی پالایش میشود، و همچنین باعث خارج شدن حباب های هوا در فرآیندهای دمیدند و قالب سازی شیشه میشود.
شوینده:
سولفات سدیم در گذشته به عنوان یک ماده پر کننده استفاده میشد.
پیمان –
خرید عمده سولفات سدیم به چه صورت است