سوربات سدیم چیست؟
سوربات سدیم Sodium sorbate با فرمول شیمیایی NaC6H7O2 در واقع نمک سدیم سربیک اسید میباشد. سوربات سدیم به عنوان یک افزودنی غذایی شناخته میشود. سوربیک اسید و نمکهای آن از نظر فیزیولوژیکی خطری ندارند و همین موضوع نیز باعث شده تا از آنها در سی سال گذشته به عنوان یکی از پرکاربردترین مواد نگهدارنده در جهان استفاده شود هرچند که در محدوده pH اسیدی ضعیف و مزه خنثی قرار دارند.
سوربات سدیم و کلسیم در کشورهای زیادی مجاز شناخته میشوند. سوربات سدیم از حلالیت بیشتری نسبت به پتاسیم سوربات برخوردار است. اما پتاسیم سوربات خود یک محلول مستقل است و میتوان آن را برای تولید محلولهای استوک ۵۰% به کار برد.
ویژگی های سدیم سوربات
همان طور که اشاره کردیم سدیم سوربات در واقع نمک سدیم سوربیک اسید است. سوربیک اسید، سوربات و سوربات سدیم و پتاسیم که در واقع نمکهای سوربیک اسید هستند به شکل طبیعی از طبیعت مشتق میشوند. توتهای درخت جنگلي تيس یا همان (Sorbus aucuparia) محل استخراج این ماده میباشند.
سوربیک اسید و نمکهای آن با روشهای گوناگون شیمیایی تولید میشود و در نهایت پودری سفید رنگ و کریستالی تولید میشود که برای رشد انواع قارچها، قالبها و مخمرها به کار برده میشود. از این ماده نمیتوان برای مهار باکتری استفاده کرد. یکی از تفاوتهای نمکها در میزان حلالیت آنها در آب میباشد.
میزان حلالیت سدیم سوربات در آب بسیار کم است و از آن در محصولاتی چون نانها، محصولات لبنی مانند پنیرها به عنوان ضد میکروب و ضد کپک و مخمر استفاده میشود. از سدیم سوربات در غذاهای پخته شده، غذاهای که در آنها از گوشت استفاده شده است و همانند اسید فسفریک در نوشابهها استفاده میشود.
سدیم سوربات به طور عمده در نانهای چاودار و محصولات لبنی مورد استفاده قرار میگیرد. سوربات سدیم Sodium sorbate و پتاسیم سوربات Potassium sorbate در بخش بهینهسازی طعم FBC به کار برده میشوند. از این متد برای حذف ناخالصیها در محصولات استفاده میشود به این منظور که بو و مزهی خالصی به وجود آید.
نحوه استفاده از سوربات سدیم
غلظت موثر سورباتها بر طعم و بوی مواد غذایی تاثیری نمیگذارد. میزان مجاز استفاده از سورباتها در مواد غذایی به نوع آن ماده غذایی و همچنین کشور مصرفکننده سوربات بستگی دارد اما اگر بخواهیم مقدار کلی را برای این ماده در نظر بگیریم حداکثر برابر با ۲/۰% خواهد بود. از غلظت بیشتر این مواد برای بستهبندیها و سطوح استفاده میشود. سطوحی که در آنها از سدیم سوربات استفاده میشود محدوده ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیگرم در لیتر و یا در هر kg میباشد.
مشخصات کلی سوربات سدیم
- فرمول سوربات سدیم: C6H8O2
- وزن مولکولی سوربات سدیم: ۱۳۴.۱۱
- MW: 134،۱۱ g / mol
- نام دیگر: اسید سدیم نمک سدیم
- شماره CAS: 7757-81-5
- فرم سوربات سدیم: نوعی کریستال به رنگ سفید
- دستهبندی ماده: علوم زیستی
- شماره MDL: MFCD00058995
کاربردهای سوربات سدیم
استفاده از مواد شیمیایی مختلف در مواد غذایی از گذشته تا امروز رواج بسیاری داشته است. این امر به دلایل گوناگونی من جمله افزایش عمر ماده غذایی، بهبود مزه و عطر و یا حتی ظاهر ماده غذایی صورت میگیرد. در واقع میتوان گفت که امروزه کمتر جامعهای را میتوان یافت که در آن از مکملهای مواد غذایی استفاده نشود. نگه دارندهها باعث میشوند تا مواد غذایی در برابر مخمرها، باکتریها و … مقاوم شوند و سموم حاصل از باکتریها در مواد غذایی ایجاد نشوند. در ادامه به برخی از کاربردهای سدیم سوربات اشاره خواهیم کرد تا خریدی بهتر داشته باشید:
- به عنوان نگهدارنده در مواد آرایشی و بهداشتی
- به عنوان نگهدارنده در غذاها همانند اسید لاکتیک
- به عنوان نگهدارنده در کاغذها
- استفاده از سوربات سدیم در محصولات لبنی مانند ماست، پنیر
- استفاده از سوربات سدیم در محصولات شیرینیسازی و نانوایی مانند نان چاودار و کیکها
- استفاده از سوربات سدیم در لیموناد، نوشابه، آبلیمو، شراب،سسهای گوجه فرنگی، مارمالادها، سسهای مایونز، پیتزاها، سوپ، صدف و …
کاربردیترین مواد نگهدارنده
- سدیم سوربات Sodium sorbate یا همان(E 201)
- پتاسیم سوربات Potassium sorbate
- پروپیونات
- نیترات سدیم
- بنزوات سدیم
- فرمیک اسید
استفاده از نمکهای سدیم و پتاسیم در فرم اسیدی به دلیل حلالیت بیشتر آنها در آب کاربرد بیشتری دارد.
خرید سوربات سدیم
برای خرید سوربات سدیم برای مصارف مختلف میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید و از آخرین قیمتهای سوربات سدیم مطلع شوید. همچنین مشاوران ما شما را در تمامی مراحل خرید و ثبت سفارش راهنمایی خواهند کرد.
قیمت سوربات سدیم
برای اطلاع از قیمت سوربات سدیم و دیگر مواد شیمیایی مورد نیاز خود میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما شما را در این زمینه شما را راهنمایی خواهند کرد.
علی محمدی –
قیمت این محصول رو میخاستم بپرسم