اسید استیک از جمله مواد کاربردی است که از کنار هم قرار گرفتن و پیوند بین عناصر کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل می شود . فرمول مولکولی اسید استیک به صورت C2H4O2 می باشد و همچنین فرمول شیمیایی اسید استیک CH3COOH می باشد .
همچنین این ترکیب آلی در ساختار خود یک گروه کربوکسیل دارد . به همین علت جزوی از خانواده کربوکسیلیک اسید محسوب می شود .
از آنجایی که اسید استیک خاصیت اسیدی کمی دارد ، جزو اسیدهای آلی محسوب می شود . اسید استیک با نام های دیگری همچون اتانوئیک اسید ، جوهر انگور ، اسید اتیلیک ، متان کربوکسیل اسید ، هیدروژن استات ، استیل اسید ، اسید استیک یخبندان ، متان کربوکسیلیک اسید و جوهر سرکه نیز شناخته شده است .
اسید استیک با غلظت های گوناگونی تولید می شود . که نوع غلیظ آن می تواند بسیار خورنده و خطرناک برای پوست انسان باشد . به همین علت خریداران محترم برای استفاده از این ترکیب شیمیایی می بایست از لباس ، ماسک و دستکش ههی محافظ استفاده کرد تا از بروز مشکلات گوناگون جلوگیری کرد .
به علاوه در زمان استفاده از استیک اسید می بایست از عینک استفاده کرد چرا که گاز متصاعد شده از این ترکیب شیمیایی بسیار غلیظ بوده و میتواند باعث آسیب های جدی به چشم انسان شود .
ویژگی های اسید استیک :
اسید استیک یک ماده شیمیایی بسیار کاربردی در صنایع گوناگون است که به صورت مایع یافت می شود . این مایع شیمیایی هیچ گونه رنگی نداشته و جزو مواد شیمیایی بی رنگ محسوب می شود . این ترکیب شیمیایی بوی تند و زننده و ترش مانند دارد .
اسید استیک در دمایی معادل ۱۶.۶ درجه سانتی گراد به نقطه انجماد خود می رسد و کاملاً یخ میزند . این دما از دمای محیط معمولی اتاق پایین تر می باشد . به همین علت در دمای اتاق اسید استیک به صورت منجمد یافت می شود .
اسید استیک در دمایی معادل ۱۱۸ درجه سانتی گراد به نقطه جوش خود می رسد . همچنین در دمایی معادل ۱۰۴ درجه سانتی گراد به نقطه اشتعال خود می رسد و آتش می گیرد . به خوبی در آب محلول است . در واقع می توان گفت که استیک اسید به هر نسبتی می تواند در آب حل شود .
کاربردهای اسید استیک :
استیک اسید مواد شیمیایی بسیار کاربردی در صنایع گوناگون می باشد که در این قسمت به شرح برخی از این کاربردها می پردازیم :
اسید استیک و تمیزکاری :
از جمله خواص منحصر به فرد استیک اسید می توان به تمیز کاری و پاکسازی اشاره کرد . اسید استیک و اسید سولفوریک توانایی تمیز کردن و از بین بردن جرم های گوناگون همچون جرم شیرآلات ، جرم کتری و سماور ، جرم بین کاشی ها و … دارد . همچنین اسید استیک می تواند سطوح مختلف را ضدعفونی و پاکیزه کند .
اسید استیک در کشاورزی :
از استیک اسید برای از بین بردن قارچ ها و مواد مضر برای گیاهان استفاده می شود . بدین صورت که استیک اسید را رقیق کرده و به شکل افشانه بر روی انواع گیاهان پاچیده می شود و به از بین بردن مواد مضر برای گیاهان کمک می کند .
کاربرد اسید استیک در پزشکی :
استیک اسید از جمله مواد شیمیایی پرکاربرد در پزشکی و درمان امراض و بیماری ها می باشد . از استیک اسید در پزشکی برای درمان برخی از سرطان ها استفاده می شود . همچنین استیک اسید توانایی از بین بردن عفونت های گوش و عفونت های سینوزیت را دارا می باشد .
استیک اسید در مواد غذایی :
استیک اسید به صورت طبیعی در سرکه وجود دارد . و می توان از آن همانند سدیم استات به عنوان چاشنی غذاهای مختلف استفاده کرد . همچنین برای تولید انواع سالاد ها و ترشی ها از سرکه استفاده می شود که طعم ترشی دارد و می تواند جزو اصلی ترین طعم دهنده ها محسوب شود .
خرید اسید استیک :
شرکت نگین تجارت پیام با بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در زمینه تولید و عرضه انواع مواد شیمیایی ، این بار اسید استیک مرغوب را به تولید کنندگان کشور ارائه می دهد برای خرید اسید استیک با کارشناسان ما در تماس باشید .
تولید کنندگان عزیز می توانند اسید استیک مرغوب و با کیفیت را از شرکت نگین تجارت پیام خریداری کرده و برای امور مختلف از آن استفاده کنند .
حسنی –
اسید استیک گرید آزمایشگاهی موجوده؟ اصلا گرید آزمایشگاهی این ماده با گرید صنعتیش فرق داره؟ ممنون میشم پاسخ بدین