ترکیبات معدنی بیشماری در سراسر جهان وجود دارد که از هر کدام برای امری خاص استفاده می شود. هر یک از این ترکیبات، با ویژگی ها و خواص منحصر به فردی که دارند، در صنایع گوناگون کاربرد دارند. یکی از این ترکیبات معدنی که از زمان های گذشته تا کنون مورد استفاده قرار گرفته است، کربنات کلسیم می باشد. کربنات کلسیم، ماده ای کاربردی می باشد که به صورت طبیعی و به وفور در پوسته زمین یافت می شود. در ادامه سعی کرده ایم که کلسیم کربنات را به صورت کامل بررسی و ارزیابی کنیم و پاسخ تمامی سوالات احتمالی شما همچون کلسیم کربنات چیست؟ ویژگی های این محصول کدام است؟ نحوه ثبت سفارش و خرید کلسیم کربنات به چه صورت است؟ و… داده شده است.
خواندن متن زیر به تمامی افرادی که قصد خرید کربنات کلسیم را دارند و یا می خواهند با این ترکیب معدنی بیشتر آشنا شوند، توصیه می شود.
خرید کلسیم کربنات:
خرید کلسیم کربنات به عنوان یکی از پر مصرف ترین مواد اولیه و خام صنعتی، از جمله اقدامات مهم صنایع گوناگون نظیر صنعت تولید پلاستیک و لاستیک، صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، صنعت کشاورزی و… محسوب می شود.
خرید کلسیم کربنات با کیفیت و مرغوب، می تواند امری دشوار برای صنایع فوق و سایر صنایع باشد. به همین علت به تمامی صاحبان صنایع توصیه می شود که از مراکز معتبر و باسابقه کشور خرید خود را انجام دهند.
شرکت نگین تجارت پیام، از جمله مراکز معتبر و به نام کشور محسوب می شود که بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در زمینه فروش و توزیع مواد اولیه نظیر کلسیم کربنات دارد.
جهت ثبت سفارش و خرید کلسیم کربنات، می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
قیمت کلسیم کربنات:
قیمت کلسیم کربنات همچون قیمت سایر مواد شیمیایی، در بازار جهانی و داخلی ثبات نداشته و مدام در حال تغییر است. به همین علت قبل از ثبت سفارش و خرید این محصول، از قیمت لحظه ای آن مطلع شوید.
برای این منظور می توانید با کارشناسان بخش فروش ما در ارتباط باشید و اطلاعات لازم در رابطه با قیمت نهایی محصول، نحوه ثبت سفارش، نحوه نگهداری و انبارداری محصول و… را کسب کنید.
مشخصات کربنات کلسیم
کربنات کلسیم با نام لاتین Calcium carbonate از جمله ترکیبات پرکاربرد و پر مصرف در سراسر جهان می باشد. این ترکیب شیمیایی به عنوان نوعی پرکننده در صنایع گوناگون نظیر صنعت تولید چسب، صنعت تولید پلاستیک و لاستیک و… مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر بخواهیم این ماده را از نظر ساختاری بررسی کنیم، می توان گفت که متشکل از یک عدد عنصر کلسیم با نماد شیمیایی Ca، یک عدد عنصر کربن با نماد شیمیایی C و سه عدد عنصر اکسیژن با نماد شیمیایی O است. طبق عناصر تشکیل دهنده فرمول شیمیایی کربنات کلسیم به صورت CaCO3 می باشد.
کلسیم کربنات از جمله ترکیبات پراهمیت محسوب می شود که به طور طبیعی در ساختار اسکلت موجودات زنده یافت می شود. همچنین این ترکیب برای انجام فرایندهای حیاتی بدن انسان، مورد استفاده قرار می گیرد.
این ترکیب شیمیایی با جرم مولی حدود ۱۰۰.۰۸ g/mol با نام های دیگری نظیر گچ فرنگی، کلسیم کربنات، کلیست، آراکونیت، سنگ مرمر و… در صنعت شناخته شده است.
انواع کربنات کلسیم:
کربنات کلسیم بر اساس نوع کاربردی که دارد، به دو دسته کلی تقسیم می شود:
- کربنات کلسیم خوراکی
- کربنات کلسیم غیر خوراکی
اگر بخواهیم این دو نوع کربنات کلسیم را با یک دیگر مقایسه کنیم، می توان گفت که کلسیم کربنات خوراکی از کیفیت بالاتری و درجه خلوص بیشتری برخوردار است. به همین علت در بازار خرید و فروش مواد شیمیایی با قیمت بیشتری نسبت به کلسیم کربنات غیرخوراکی به فروش می رسد.
ویژگی های کلسیم کربنات:
کلسیم کربنات از جمله ترکیبات شیمیایی کاربردی محسوب می شود که خواص و ویژگی های منحصر به فردی دارد. در ادامه به شرح ویژگی ها و خواص این ماده می پردازیم…
در قدم اول سعی داریم این ماده را از نظر ظاهری بررسی کنیم. کلسیم کربنات از جمله ترکیبات جامد می باشد که به صورت کریستال های سفید رنگ یافت می شود. این ترکیب فاقد هر گونه طعم و مزه ای می باشد. لازم به ذکر است که در صورت وجود ناخالصی، این ماده به رنگ صورتی، کرم و یا خاکستری دیده می شود.
در رابطه با انحلال پذیری این ماده می توان گفت که در آب مقطر که آب خالص است، کاملا نامحلول است. اما در صورتی که آب دارای مقادیری از ناخالصی باشد، کلسیم کربنات قابلیت انحلال پذیری در آب را دارد. همچنین این ماده در الکل و حلال های قطبی، کاملا نامحلول است.
این ماده شیمیایی با چگالی ۲.۷۱ g/cm3 نقطه ذوبی ما بین ۱۵۱۷ و ۲۴۴۲ دارد. در رابطه با نقطه جوش این ماده نیز می توان گفت که به جوش نمی رسد بلکه تجزیه می شود.
کاربرد کربنات کلسیم
صنایع لاستیک و پلاستیک: به منظور تولید لوله و اتصالات و لوازم پلاستیکی و لاستک و تایر استفاده میشود.
صنایع غذایی و داروسازی: به منظور پرکننده و برای تولید آنتی بیوتیک ها، ضد اسیدها از پودر میکرونیزه ب خلوص ۱۰۰% کاربرد دارد.
صنعت سیم و کابل: به منظور استحکام و پرکنندگی با خلوص ۲۰% برای کابل ها و خلوص ۱۰% برای سیم ها استفاده می شود.
صنعت کاغذ: از کربنات کلسیم های رسوب داده شده برای کدر کنندگی، صاف کننده و پرکننده و منع کنندگی پخش جوهر استفاده می شود.
صنعت شوینده: برای تولید مواد سفید کننده استفاده می شود.
صنعت حفاری: در حفاری چاه های نفت و در ترکیبات سیال حفاری، از پودر میکرونیزه با خلوص ۸۵ درصد و با مش ۳۲۵ استفاده می گردد کاربرد دارد.
صنعت رنگ: به عنوان پرکننده استفاده می شود.
صنعت آرایشی و بهداشتی: برای تولید خمیر دندان از پودر مکانیزه با خلوص ۱۰۰% استفاده می شود.
از پودر میکرونیزه برای تولید فرش ماشینی، موکت و چسب موکت و .. استفاده می شود.
صنایع کاشی و سرامیک و لعاب سازی: برای پایین آوردن نقطه ذوب و ضریب انبساط حرارتی.
در صنایع کشاورزی، مرکب چاپ، نساجی، چرم سازی، چسب، لوازم تحریر، شیشه، متالوژی، تصفیه قند نیز کاربرد دارد.
محراب –
کربنات کلسیم چه کاربرد های دیگری دارد