مورفولین چیست ؟
مورفولین نوعی ترکیب شیمیایی فرار محسوب می شود که از کنار هم قرار گرفتن و پیوند بین چهار عدد عنصر کربن C، نه عدد عنصر هیدروژن H، یک عدد عنصر نیتروژن N و یک عدد عنصر اکسیژن O تشکیل می شود. فرمول شیمیایی مورفولین به صورت C4H9NO می باشد.
جرم مولی این ترکیب شیمیایی ۸۷.۱ g/mol می باشد و با نام های دیگری همچون ۱-اگزا-۴-آزاسیکلوهگزان، تتراهیدرو-۱ و ۴-اکسازین، دی اتیلن اکسیمید نیز مشهور است.
مورفولین نوعی ترکیب شیمیایی ارگانیک است و از جمله ترکیبات هتروسیکل محسوب می شود که کاربردهای بسیار زیادی در دنیای پزشکی، صنعت کشاورزی، آزمایشگاه ها و… دارد.
اگر بخواهیم مورفولین را از لحاظ شیمیایی بررسی کنیم، یک آمینو اتر می باشد. چرا که ترکیب شیمیایی مورد نظر ویژگی ها و خواص دو گروه عاملی اترها و آمین ها را دارا می باشد. اما به طور کلی بیشترین عملکرد این ترکیب شیمیایی متعلق به قسمت آمینی این محصول می باشد و در واقع بخش اتری مورفولین غیرفعال است.
این ترکیب شیمیایی، بر اساس نوع مصرفی که دارد، به دو نوع تقسیم می شود:
- گرید خوراکی مورفولین
- گرید صنعتی مورفولین
ویژگی ها و مشخصات مورفولین :
مورفولین از جمله ترکیبات شیمیایی می باشد که به طور طبیعی در فاز مایع یافت می شود. این محصول شیمیایی کاملاً شفاف بوده و هیچ رنگی ندارد. همچنین بویی مشخص شبیه به بوی ماهی دارد.
ماده شیمیایی مورد نظر جزو حلال های بسیار خوب محسوب می شود و حلالیت بسیار بالایی در آب، استون، بنزن، اتر، پنتان، اتانول، متانول، تتراکلرید کربن، پرو پیلن گلایکول و همچنین دیگر حلال های آلی دارد. به علاوه مورفولین، مادهای واکنش پذیر بوده
مورفولین ماده ای آتش گیر می باشد و در دمایی معادل ۱۰۰ درجه فارنهایت مشتعل می شود. همچنین در صورتی که بخار این محصول با هوا ترکیب شود، می تواند باعث تولید یک مخلوط انفجاری شود.
به همین علت این ترکیب شیمیایی می بایست به دور از هر گونه منبع گرما، شعله و یا جرقه قرار گیرد تا خطرات احتمالی به حداقل برسد.
این محصول شیمیایی در دمایی معادل ۱۲۹ درجه سانتی گراد به نقطه جوش می رسد و در دمایی معادل -۵ درجه سانتی گراد به نقطه انجماد خود می رسد.
از خواص و ویژگی های مورفولین می توان به خاصیت بازدارندگی آن در برابر خورندگی، خاصیت ضدعفونی کنندگی، خاصیت آنتی اکسیدانی، خاصیت امولسیون کنندگی و… اشاره کرد.
روش تولید مورفولین :
مورفولین از جمله ترکیبات شیمیایی بسیار کاربردی می باشد که در صنایع گوناگون کاربردهای بسیار و خواهان خرید بالایی دارد. به همین علت این محصول در آزمایشگاه در مقادیر بسیار زیاد تولید می شود.
برای تولید مورفولین صنعتی، در ابتدا دی اتانول آمین را هیدراته می کنیم. (این فرآیند می بایست در حضور سولفوریک اسید انجام شود). حاصل واکنش فوق مورفولین مرغوب و درجه یک می باشد.
کاربردهای مورفولین :
به طور کلی مورفولین را یک ماده افزودنی می دانند و برای امور مختلف از آن استفاده می کنند. در این قسمت به شرح برخی از کاربردهای این ترکیب شیمیایی می پردازیم تا هنگام خرید خریدی مطمئن داشته باشید:
مورفولین در علم پزشکی:
یکی از اصلی ترین کاربردهای این ترکیب شیمیایی در علم پزشکی و صنعت داروسازی می باشد. از مورفولین برای تولید انواع مواد بیهوشی موضعی، انواع آرام بخش ها، انواع داروهای ضد درد، انواع تحریک کننده های عروقی و تنفسی و… استفاده می شود.
مورفولین در صنعت تولید لوازم آرایشی:
مورفولین خاصیت امولسیون کنندگی دارد و همچنین به عنوان یک سورفاکتانت است. همچنین مورفولین غیر سمی بوده و استفاده درست از آن خطری برای انسان ندارد. به همین علت از این محصول شیمیایی برای تولید انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
از جمله محصولاتی که در ساختار آن ها مورفولین وجود دارد، می توان به خط چشم ها، سایه های چشم، انواع ریمل ها و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که بیشترین کاربرد این ترکیب شیمیایی در تولید ریمل چشم می باشد.
مورفولین در صنعت کشاورزی:
از دیگر کاربردهای مورفولین می توان به کاربرد آن در صنعت کشاورزی اشاره کرد. از آنجایی که این ماده شیمیایی یک امولسیفایر می باشد، به همین علت از آن فرایند تولید پوشش بر روی میوه ها استفاده می شود.
این پوشش به طور طبیعی بر روی میوه ها وجود دارد اما با تمیز کردن میوه ها از بین می رود. به همین علت جایگزینی برای آن تولید می شود تا از میوه ها در برابر حشرات و آلودگی ها محافظت کند. امروزه این فرایند تحت عنوان واکس زدن میوه ها انجام می شود.
از دیگر کاربردهای این محصول شیمیایی در کشاورزی می توان به خاصیت ضد قارچ بودن آن اشاره کرد. از مورفولین به عنوان یک قارچ کش در کشاورزی استفاده می شود.
مورفولین در لاستیک سازی:
در صنعت لاستیک سازی از این محصول شیمیایی کاربردی در تولید انواع شتاب دهنده ها استفاده می شود. شتاب دهنده ها نقش بسیار مهمی در فرایند تولید لاستیک ایفا می کنند که قبل از تولید به مواد اولیه اضافه می شود. این امر باعث افزایش سرعت ولکانیزاسیون می شود.
از جمله شتاب دهنده های لاستیک می توان به MDS، DTOS و NOBS اشاره کرد کهMDS بیش از نصف سهم بازار شتاب دهنده ها را به خود اختصاص داده است.
مورفولین و آزمایشگاه:
از این ترکیب شیمیایی در آزمایشگاه برای جداسازی مواد مختلف استفاده می شود. به عنوان مثال با افزودن این ترکیب شیمیایی به مخلوط های هیدروکربنی دارای استایرن، می توان استایرن خالص را را به صورت کامل جداسازی کرد.
مورفولین در صنایع گوناگون:
مورفولین در صنایع بسیار زیادی نقش بسزایی دارد و از آن به عنوان ماده اولیه و یا کاتالیزگر استفاده می شود. در این قسمت قصد داریم شما را با برخی از این صنایع آشنا کنیم:
- صنعت تولید کاغذ
- صنعت تولید شیشه
- صابون سازی
- صنعت تولید الیاف مصنوعی
- صنعت تولید انواع رنگ
- صنعت تولید انواع سرامیک
- صنعتی برنز سازی
خرید مورفولین:
مورفولین از جمله ترکیبات شیمیایی بسیار کاربردی در صنایع گوناگون می باشد. بدین صورت که برای تولید بسیاری از محصولات همچون شیشه، کاغذ، رنگ، سرامیک، لاستیک، لوازم آرایشی و بهداشتی و… به این ترکیب شیمیایی نیاز است. به همین علت بسیاری از صنایع به دنبال مورفولین مرغوب و با کیفیت هستند. اگر قصد خرید مورفولین را دارید با ما همراه باشید…
برای خرید این ترکیب شیمیایی با بهترین کیفیت می توانید با کارشناسان شرکت نگین تجارت پیام در ارتباط باشید و خرید خود را به ثبت برسانید. شرکت نگین تجارت پیام بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در زمینه پخش و توزیع انواع مواد شیمیایی درجه یک را دارا می باشد.
قیمت مورفولین:
امروزه قیمت تمامی مواد شیمیایی دستخوش تغییرات بسیار زیادی می شود. قیمت مورفولین نیز همچون سایر مواد شیمیایی هر روزه دچار تغییراتی می شود. به همین علت برای اطلاع از آخرین قیمت این محصول شیمیایی، شرایط نگهداری از آن و همچنین چگونگی استفاده از آن می توانید با شماره های درج شده در سایت شرکت نگین تجارت پیام تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
Mina –
سلام. خسته نباشید
گرید خوراکی مورفولین در چه مواردی کاربرد داره