هیدروسولفیت سدیم چیست؟
هیدروسولفیت سدیم از جمله ترکیبات شیمیایی بسیار کاربردی با نام لاتین Sodium hydrosulfite می باشد. این محصول شیمیایی از کنار هم قرار گرفتن و ترکیب دو عدد عنصر سدیم Na، دو عدد عنصر گوگرد S و چهار عدد عنصر اکسیژن O تشکیل می شود و فرمول شیمیایی هیدروسولفیت سدیم Na2S2O4 می باشد. همچنین جرم مولکولی این ترکیب شیمیایی ۵۶.۰۶۳ g/mol است.
هیدروسولفیت سدیم با نام عمومی بلانکیت در دنیای تجارت شناخته می شود. همچنین این محصول شیمیایی با نام های دیگری همچون سدیم دی تیونیت با نام لاتین Sodium dithionite، سولفوکسیلات با نام لاتین Sulfoxylate، سدیم سولفوکسیلات با نام لاتین Sodium Sulfoxylate و جوهر قند نیز مشهور است.
از این ماده شیمیایی کاربردی به عنوان یک عامل کاهنده یاد می شود که باعث کاهش ترکیباتی همچون نیترو ها و دی ازونیم آروماتیک به آنیلین ها می شود. مزیت هیدروسولفیت سدیم نسبت به سایر مواد کاهنده، قیمت ارزان و مناسب آن می باشد. به همین علت استفاده از آن در مقادیر زیاد بسیار به صرفه است برای خرید هیدروسولفیت سدیم با ما همراه باشید.
ویژگی های هیدرو سولفیت سدیم:
هیدروسولفیت سدیم از جمله ترکیبات جامد محسوب می شود که حالت پودر کریستالی دارد و سفید رنگ است. این ترکیب شیمیایی دارای بوی بسیار شبیه به بوی گوگرد است.
این ترکیب شیمیایی نوعی نمک محسوب می شود که در آب کاملاً محلول است. زمانی که در آب محلول می شود می توان از آن به عنوان یک عامل کاهنده در بسیاری از واکنش های شیمیایی استفاده کرد.
این محصول شیمیایی با افزایش دما گرم می شود و اگر به دمای معادل ۲۵۰ درجه سانتی گراد برسد، به خودی خود مشتعل می شود و می تواند تمامی مواد اطرافش را به آتش کشد. به همین علت این ترکیب شیمیایی می بایست در محیطی خشک و خنک با تهویه های مناسب نگهداری شود تا خطرات احتمالی به حداقل رسد.
واکنش پذیری و شرایط نگهداری هیدروسولفیت سدیم :
هیدروسولفیت سدیم به صورت طبیعی خشک و بدون آب است و در این حالت کاملا پایدار است. اما نمیتوان این ترکیبات شیمیایی را هیدرولیز کرد و محلول آبی آن را تولید کرد. اگر از خریداران هیدروسولفیت سدیم هستید توجه کنید محلول هیدروسولفیت سدیم را نمی توان برای طولانی مدت نگهداری کرد چراکه که به شدت ناپایدار است.
در صورتی که این محلول در مجاورت هوا به دمای بالاتر از ۹۰ درجه سانتی گراد برسد، تجزیه می شود و و سدیم سولفات و سولفور دی اکسید تبدیل می شود. همچنین اگر این محلول به دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد برسد به موادی نظیر سدیم سولفیت، سدیم تیوسولفات، سولفور دی اکسید و سولفور تجزیه می شود.
این ماده شیمیایی می تواند دی هیدراته و تری هیدرات شود. نقطه ذوب این ماده در حالت خشک و یا هیدراته کاملا متفاوت است. به صورتی که هیدروسولفیت سدیم خشک در دمایی معادل ۳۵۰ درجه سانتی گراد به نقطه ذوب خود می رسد، حالت دی هیدراته آن نقطه ذوبی معادل ۵۵ درجه سانتی گراد دارد و حالت تری هیدراته آن نقطه ذوبی معادل ۲۲ درجه سانتی گراد دارد.
خطرات سدیم هیدروسولفیت :
سدیم هیدروسولفیت از جمله ترکیبات شیمیایی سمی محسوب می شود و استنشاق آن می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی به دستگاه تنفسی فرد، سرفه و تنگی نفس شود. به همین علت افرادی که با این ترکیب شیمیایی سر و کار دارند می بایست از ماسک های مناسب استفاده کنند.
همچنین در صورتی که این ماده شیمیایی در معرض پوست قرار گیرد، ممکن است باعث سوزش و قرمزی آن قسمت پوست شود. به همین علت به تمامی افرادی که در مجاورت این ماده قرار دارند توصیه میشود تا از دستکش و لباس های محافظ استفاده کنند.
کاربردهای هیدروسولفیت سدیم:
هیدروسولفیت سدیم به علت خواص و ویژگی های منحصر به فردی که دارد کاربردهای بسیار فراوانی در زمینه های گوناگون دارد که در این قسمت به شرح آن می پردازیم تا هنگام خرید خریدی مطمئن داشته باشید:
هیدروسولفیت سدیم در صنعت عکاسی:
از جمله کاربردهای این ترکیب شیمیایی می توان به استفاده از آن در صنعت عکاسی تحت عنوان ظاهر کننده اشاره کرد. استفاده از هیدروسولفیت سدیم مستلزم آموزش می باشد چرا که اگر به درستی استفاده نشود میتواند باعث کدری تصاویر شود.
سدیم هیدرو سولفیت در صنعت تولید لوازم آرایشی:
از این محصول شیمیایی برای تولید انواع لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. به عنوان مثال در ساختار انواع رنگ موها، رنگ ها، کرم ها، مرطوب کننده ها انواع لوازم آرایش و… مقادیری از سدیم هیدرو سولفیت مشاهده می شود.
به علاوه محصول شیمیایی نوعی آنتی اکسیدان محسوب می شود که می توان از آن برای مهار اکسیژن استفاده کرد. از دیگر توانایی های این ماده شیمیایی می توان به شکستن پیوندهای دی سولفید اشاره کرد. به علت داشتن این دو ویژگی از آن برای تولید انواع صاف کننده های مو و فر کننده های مو استفاده کرد.
هیدروسولفیت سدیم و صنعت تولید کاغذ:
یکی از فرایند هایی که در صنعت تولید کاغذ انجام می شود فرایند سفید سازی کاغذ می باشد. به طور کلی در فرآیند تولید کاغذ، لکه های زنگ زدگی بر روی قسمت های کوچک و بزرگ کاغذ مشاهده می شود.
این لکه ها در آب نامحلول می باشد. به همین علت از هیدروسولفیت سدیم به عنوان کاهنده آهن استفاده می شود و می تواند لکه های زنگ آهن را از روی کاغذ جدا کند.
هیدروسولفیت سدیم و مصارف خانگی:
از این ماده شیمیایی تحت عنوان عامل بی رنگ کننده استفاده می شود و در محصولات پاک کننده های خانگی مقادیر بسیار زیادی از آن یافت می شود.
خرید هیدروسولفیت سدیم:
اگر از خریداران هیدروسولفیت سدیم هستید شرکت نگین تجارت پیام، توزیع کننده انواع مواد شیمیایی درجه یک می باشد که بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در زمینه توزیع مواد شیمیایی دارد.
یکی از مواد شیمیایی کاربردی که توسط این شرکت به کارآفرینان کشور ارائه می شود، هیدروسولفیت سدیم با بالا ترین کیفیت می باشد.
برای خرید این محصول شیمیایی با کارشناسان ما در ارتباط باشید و اطلاعات لازم در این زمینه را کسب کنید.
قیمت هیدورسولفیت سدیم:
اگر قصد خرید سولفیت سدیم را دارید، شرکت نگین تجارت پیام آمادگی خود را در جهت فروش این محصول شیمیایی اعلام می کند. این محصول شیمیایی در انبارهای شرکت موجود می باشد و آماده ارسال به تمامی نقاط کشور می باشد برای اطلاع از آخرین قیمت این محصول شیمیایی، شرایط نگهداری از آن و همچنین چگونگی استفاده از آن می توانید با شماره های درج شده در سایت شرکت، تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
حصاری –
سلام. علت ناپایداری محلول هیدروسولفیت سدیم چیه؟؟!