مواد شیمیایی به وفور در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام ویژگی و خواص منحصر به فردی دارند. یکی از خواصی که در رابطه با هر ماده شیمیایی مورد بررسی قرار می گیرد، میزان اسیدی و بازی بودن محصول می باشد.
در واقع مواد شیمیایی با توجه به میزان PH که دارند، به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
- مواد اسیدی با PH کمتر از هفت، همچون اسید فسفریک، اسید سولفونیک، اسید نیتریک، اسید لاکتیک و…
- مواد خنثی با PH برابر هفت
- مواد قلیایی با PH بیشتر از هفت، همچون سدیم هیدروکسید، پتاسیم هیدروکسید، کلسیم هیدروکسید، منیزیم هیدروکسید و…
تمامی مواد شیمیایی به یکی از سه دسته فوق تعلق دارند و با خواص ویژگی های مشخص، برای امور مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از ترکیبات شیمیایی با خاصیت اسیدی، اسید سولفونیک می باشد که کاربردهای فراوانی در صنعت دارد. اکنون ممکن است سوالات بسیاری ذهن شما را در رابطه با این ماده شیمیایی به خود درگیر کرده باشد که اسید سولفونیک چیست؟ ویژگی ها و کاربرد های آن کدامند؟ از کدام مرکز خرید کنیم؟ و…
خریداران اسید سولفونیک ما را در خواندن این متن یاری کنند تا اطلاعات کافی و لازم در رابطه با این ماده شیمیایی را کسب کنند.
خرید اسید سولفونیک:
اسید سولفونیک از جمله محصولات شیمیایی پرکاربرد در دنیای صنعت محسوب می شود که در صنایع بسیار زیادی از جمله صنایع تولید مواد شوینده و بهداشتی، مورد استفاده قرار می گیرد. خرید اسید سولفونیک می تواند امری بسیار حائز اهمیت برای صنایع گوناگون باشد.
خریداران این ماده شیمیایی می بایست از مراکز معتبر و به نام کشور خرید کنند. شرکت نگین تجارت پیام، از جمله مراکز معتبر کشور در زمینه خرید و فروش مواد شیمیایی می باشد. نگین تجارت پیام بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در این زمینه دارا می باشد.
این محصول شیمیایی در بشکه های ۲۰۰ کیلوگرمی در بازار عرضه می شود. برای ثبت سفارش و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
نکات مهم خرید اسید سولفونیک
هنگام خرید اسید سولفونیک می بایست به یک سری از نکات توجه و آنها را مدنظر قرار دهید تا خرید مطمئنی داشته باشید. در ادامه به نکات مهم خرید اسید سولفونیک می پردازیم:
- استانداردها و مشخصات فنی:مشخصات فنی اسید سولفونیک، از جمله غلظت، خلوص، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی باید به دقت بررسی شوند. اطمینان حاصل کنید که محصول مورد نظر با استانداردهای ملی یا بینالمللی مرتبط هماهنگ است.
- تاریخ انقضاء: بررسی کنید که اسید سولفونیک مورد نظر تاریخ انقضای معتبر دارد. استفاده از محصولات منقضی یا قدیمی خطرات ایمنی و کارایی را افزایش میدهد.
- بستهبندی و حمل و نقل: بستهبندی محصول و شرایط حمل و نقل باید با استانداردهای ایمنی و قوانین مرتبط همخوانی داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که محصول به طور ایمن ارسال میشود.
- اطلاعات ایمنی (SDS): فیش اطلاعات ایمنی محصول (SDS) باید در دسترس باشد و شامل اطلاعاتی درباره خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، و ایمنی اسید سولفونیک باشد.
- آگاهی از قیمت: قیمت اسید سولفونیک باید معقول و متناسب با کیفیت باشد. قیمتهای بسیار پایین ممکن است نشاندهنده کمبود در کیفیت باشد.
اسید سولفونیک چیست ؟
اسید سولفونیک Sulfonic acid، یک ترکیب آلی سولفوردار محسوب می شود که کاربردهای بسیار فراوانی دارد . سولفونیک اسید جزوی خانواده ترکیبات ارگانیسم گوگرد می باشد .
اسید سولفونیک با نام های دیگری همچون سولفانیلیک اسید ، آمینو بنزن ، پی – آمینو بنزن سولفونیک اسید ، آنیلین ۴ سولفونیک اسید ، LABS و پی – آمینو فنیل سولفونیک نیز شناخته شده است . فرمول شیمیایی اسید سولفونیک به صورت C6H7NO3S می باشد .
این ترکیب شیمیایی از کنار هم قرار گرفتن و پیوند بین عناصر گوگرد ، اکسیژن و هیدروژن به همراه یک گروه آریل یا آلکیل به وجود می آید که گوگرد اتم مرکزی بوده که با دو اتم اکسیژن ، پیوند دوگانه دارد و با هیدروکسیل پیوند یگانه دارد . همچنین از طرفی با گروه آریل پیوند دارد . فرمول کلی این ترکیب شیمیایی به صورت RS(=O)2-OH می باشد .
این ترکیب شیمیایی کاربردهای بسیار زیادی در دو گرید صنعتی و آزمایشگاهی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و اسید سولفونیک از جمله ارزان ترین سورفکانت های استفاده شده در مواد شیمیایی می باشد .
روش تولید اسید سولفونیک :
برای تولید اسید سولفونیک ، در قدم اول می بایست گوگرد را سوزانده و SO2 تولید کرد . سپس بستری را محیا کرده تا با حضور کاتالیز گر ، SO2 به تری اکسید گوگرد SO3 که یک الکتروفیل است ، تبدیل شود . در نهایت در راکتورهای سولفوناسیون ، گاز SO3 را با آلکیل بنزن خطی وارد واکنش کرده و سولفونیک اسید تولید می شود .
ویژگی های اسید سولفونیک :
اسید سولفونیک یک ترکیب شیمیایی بسیار کاربردی می باشد که به صورت مایع یافت می شود . این ترکیب شیمیایی می تواند به رنگ های قرمز یا نارنجی و قهوه ای یافت شود . رنگ این ماده شیمیایی هرچه سیرتر و تیره تر باشد و به رنگ مشکی نزدیک تر باشد ، از مرغوبیت بیشتری برخوردار است و هرچه رنگ این ماده شیمیایی روشن تر باشد ، به دلیل وجود ناخالصی می باشد که ماده از مرغوبیت کمتری برخوردار است .
این ترکیب شیمیایی جزو اسید های بسیار قوی محسوب می شوند . اگر بخواهیم خاصیت اسیدی این ماده را با با اسیدهای کربوکسیلیک ها مقایسه کنیم ، می توان گفت که هزاران بار سولفونیک اسید ، خاصیت اسیدی بیشتری دارد .
سولفوریک اسید را از نظر بو ، می توان این گونه توصیف کرد که بوب بسیار کمی دارد . اما همین مقدار کم بسیار زننده و نامطلوب بوده و می تواند انسان را آزرده خاطر کند . اگر این بوی نامطلوب بسیار شدید باشد ، حاکی از نامرغوب بودن اسید سولفونیک است .
یکی از ویژگی های بارز و اصلی اسید سولفونیک ، حلالیت بسیار بالای این ماده شیمیایی در آب می باشد . همچنین این ماده شیمیایی کاملا غیر فرار بوده و جاذب بسیار عالی آب و رطوبت است .
نکات ایمنی استفاده از اسید سولفونیک
تماس با چشم: در این صورت باعث سوزش شدید چشم میشود و در این صورت چشم را باز نگه داشته و به مدت ۱۵ دقیقه با آب ولرم شستشو داده شود.
تماس با پوست: در این صورت باعث سوزش و تحریک پوست میشود، در این صورت باید لباس های فرد را در آورده و قسمت آلوده را با آب و صابون شسته و لباس ها قبل از استفاد مجدد شسته شود.
تنفس: در صورت تنفس بخارات آن باعث سوزاندن سیستم تنفسی میشود، در این صورت فرد مصدوم را به هوای آزاد منتقل کرده و در صورت ادامه داشتن مشکل تنفس دستگاه اکسیژن وصل شود.
گوارشی: در این صورت دهان فرد مصدوم شستشو داده شود.
محل نگه داری اسید سولفونیک
در ظروف درب دار و محیطی خنک و خشک با تهویه مناسب نگه داری شود.
ضایعات اسید سولفونیک
با استفاده از دستکش ضایعات آن را جمع کرده و با ماده های خنثی کننده مخلوط شود وسپس بسته بندی و دفع شوند و محل نگه داری از آن ها را پس از دفع ضایعات بشویید.
شرایط نگهداری
پس خریداران برای نگهداری از این ماده شیمیایی می بایست بسیار دقت کرد و در محفظه های کاملا بسته نگهداری شود . چرا که اسید سولفونیک می تواند به سرعت رطوبت را به خود جذب کند.
کاربردهای اسید سولفونیک:
اسید سولفونیک کاربردهای بسیار زیادی در صنعت دارد. صنایع بسیاری همچون صنایع تولید رنگ، صنایع تولید دارو، صنعت تولید لاتکس، صنعت نساجی، صنعت تولید انواع باتری و… از اسید سولفونیک به عنوان ماده اولیه و یا ماده ثانویه استفاده می کنند. در ادامه به شرح برخی از کاربردهای این ماده شیمیایی می پردازیم:
اسید سولفونیک در صنعت تولید مواد شوینده:
امروزه از اسید سولفونیک به منظور تولید مواد شوینده استفاده می شود. زیرا این ماده خاصیت شویندگی و پاک کنندگی دارد و نوعی سورفکتانت محسوب می شود. از جمله خریداران عمده اسید سولفونیک فعالان صنعت تولید انواع مواد شوینده و بهداشتی می باشند.
اسید سولفونیک در صنعت تولید دارو:
از دیگر صنایعی که از اسید سولفونیک استفاده می کنند، می توان به صنعت تولید دارو اشاره کرد. در واقع این ماده شیمیایی به منظور ساخت و تولید انواع انتی باکتری ها استفاده می شود.
اگر بخواهیم این ماده را با اسید سولفوریک مقایسه کنیم، می توان گفت که این دو ماده بسیار شبیه به هم هستند و تنها در ساختار مولکولی آن ها شاهد تفاوت هایی هستیم.
اسید سولفونیک در صنعت تولید رنگ:
اسید سولفوریک در صنعت تولید رنگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع اسید سولفونیک می تواند به راحتی با انواع پروتئین ها و کربوهیدرات ها پیوند بخورد. به همین علت از این ماده برای تولید انواع رنگ ها استفاده می شود.
اسید سولفونیک و فلزات:
اسید سولفونیک خواص و ویژگی های منحصر به فردی دارد. یکی از خواص این ماده خاصیت ضد زنگی این محصول است. در واقع اسید سولفونیک می تواند از فلزات در برابر خوردگی و زنگ زدن محافظت کند.
اسید سولفونیک درصنعت نساجی:
از دیگر کاربردهای اسید سولفونیک می توان به استفاده از آن در صنعت نساجی اشاره کرد. از این ماده شیمیایی به منظور شست و شو و همچنین تمیز کردن انواع لک و کثیفی، استفاده می شود.
اسید سولفونیک و تولید لاتکس:
از کاربردهای اسید سولفونیک در صنعت، می توان به استفاده از آن برای تولید انواع لاتکس اشاره کرد.
اسید سولفونیک در باتری سازی:
در باتری سازی از مشتقات اسید سولفونیک استفاده می شود. در واقع اسید متان سولفونیک در صنعت باتری سازی، نقش الکترولیت را بر عهده دارد. از جمله باتری هایی که با استفاده از اسید متان سولفونیک ساخته می شود، می توان به باتری هایی با جریان روی و سریمو، باتری های اسیدی و… اشاره کرد.
اسید سولفونیک به عنوان یک کاتالیزور:
از آنجایی که اسید سولفونیک، از جمله اسیدهای قوی موجود محسوب می شود، از آن می توان به عنوان کاتالیزور استفاده کرد. در شیمی آلی از مشتقات این ماده نظیر متان سولفونیک اسید و پاراتولوئن اسید سولفونیک، به عنوان یک عامل چربی دوست استفاده می شود.
اسید سولفونیک در تصفیه آب:
از دیگر کاربردهای مهم اسید سولفونیک می توان به استفاده از آن در روند تصفیه آب اشاره کرد. به علاوه این ماده شیمیایی به منظور تزریق معکوس نیز استفاده می شود.
اسید سولفونیک در صنعت نفت:
اسید سولفونیک در صنعت نفت و گاز نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این ماده شیمیایی می تواند امولسیون های پایدار نفت و گاز تولید کند و حمل و نقل نفت خام را راحت تر و سریع تر می کند.
قیمت اسید سولفونیک:
به طور کلی نمی توان قیمتی نهایی برای اسید سولفونیک در نظر گرفت. زیرا بازار خرید و فروش جهانی و داخلی این ماده شیمیایی، روزانه نوسانات بسیاری را تجربه می کند.
اگر از جمله خریداران اسید سولفونیک هستید، ما به شما توصیه می کنیم که با مشاورین و کارشناسان شرکت نگین تجارت پیام در ارتباط باشید. در این صورت می توانید از قیمت لحظه ای این محصول مطلع شوید.
فروش اسید سولفونیک:
فروش اسید سولفونیک به عنوان یک ماده شیمیایی با خاصیت اسیدی بالا، توسط شرکت نگین تجارت پیام انجام می شود. این ماده شیمیایی به علت خواص و ویژگی های فراوانی که دارد، به وفور در صنایع گوناگون نظیر صنعت نفت و گاز، تولید مواد شوینده، تولید رنگ و… مورد استفاده قرار می گیرد.
اسید سولفونیک در کیفیت بالا و در مقادیر گوناگون، توسط نگین تجارت پیام به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت فروش اسید سولفونیک و نحوه ثبت سفارش، با کارشناسان بخش فروش نگین تجارت پیام، در ارتباط باشید.
مهدی –
قیمت عمده اسید سولفونیک ؟
حسن شیرزادی –
همون طوری که داخل مقالتون خوندم، سولفونیک اسید باید داخل ظروف با درب های مناسب قرار بگیره. خواستم بپرسم ظروفی که شما برای این مواد در نظر میگیرین، برای نگهداری از این محصول مناسبه؟ یا خودمون باید ظروف مناسب تهیه کنیم؟
ntpadmin –
سلام وقتتون بخیر تمام مواد شیمیایی شرکت نگین تجارت با بسته بندی استاندارد به فروش می رشد