ترکیبات شیمیایی بیشماری در سراسر جهان وجود دارد که هر کدام با ویژگی خاص، کاربرد منحصر به فردی در زندگی انسان دارد. از جمله ترکیبات شیمیایی پرکاربرد که از گذشته های دور توسط بشر مورد استفاده قرار گرفته است، می توان به سدیم کربنات اشاره کرد.
سدیم کربنات از جمله ترکیبات شیمیایی کاربردی در صنعت محسوب می شود که به دو فرم سدیم کربنات سبک و سدیم کربنات سنگین یافت می شود.
حال ممکن است سوالات بسیاری ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد که سدیم کربنات چیست؟ ویژگی ها و کاربرد های این ماده کدام اند؟ تفاوت بین سدیم کربنات سبک و سنگین چیست؟ و…
با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات احتمالی در رابطه با خرید سدیم کربنات را دریافت کنید. در ادامه سدیم کربنات به صورت کامل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
خرید کربنات سدیم
اگر قصد خرید کربنات سدیم مرغوب و با کیفیت را برای امور خود دارید، می بایست از مراکز معتبر و با سابقه کشور خرید کنید. شرکت نگین تجارت پیام یکی از معتبرترین مراکز پخش و توزیع مواد شیمیایی درجه یک می باشد که بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان در این زمینه دارد.
کربنات سدیم یکی از هزاران ماده شیمیایی عرضه شده توسط شرکت نگین تجارت پیام می باشد که هم اکنون در تمامی انبارهای شرکت موجود و آماده ارسال به اقصا نقاط کشور است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و شرایط خرید محصول، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
فروش کربنات سدیم
فروش کربنات سدیم به عنوان یک ماده اولیه پرکاربرد صنعتی، توسط شرکت نگین تجارت پیام انجام می شود. انواع کربنات سدیم در انبارهای شرکت نگین تجارت پیام موجود و آماده عرضه به سراسر کشور هستند. شرکت نگین تجارت پیام طی سالیان طولانی، در زمینه فروش این محصول و سایر مواد شیمیایی فعالیت دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این محصول و محصولات مشابه، نحوه سفارش آن ها و سایر اطلاعات، می توانید با کارشناسان بخش فروش شرکت نگین تجارت پیام در ارتباط باشید.
مشخصات کربنات سدیم
کربنات سدیم از جمله مواد اصلی مورد نیاز انسان می باشد که در زندگی انسان نقش حیاتی و اساسی ایفا می کند. این ماده معدنی از گذشته های دور در مصر باستان به عنوان نوعی نمک قلیایی مورد استفاده قرار گرفته است. اما امروزه خواص و ویژگی های جدیدی از کربنات سدیم در دست است. به همین علت کاربردهای گسترده ای در صنایع گوناگون دارد.
این ترکیب شیمیایی از کنار هم قرار گرفتن و پیوند بین ۲ عدد عنصر سدیم با نماد شیمیایی Na، ۱ عدد عنصر کربن با نماد شیمیایی C و ۳ عدد عنصر اکسیژن با نماد شیمیایی O تشکیل می شود. فرمول شیمیایی کربنات سدیم به صورت Na2CO3 می باشد. در ساختار محصول شیمیایی مورد نظر کربن عنصر مرکزی می باشد.
کربنات سدیم با نام لاتین Sodium Carbonate با نام های دیگری در جهان مشهور است. به عنوان مثال سدیم کربنات، کربنات دو سودا، کریستال سودا با نام لاتین Soda Crystals، سودا شست و شو با نام لاتین Washing Soda و سودا اش با نام لاتین Soda ash اسامی دیگر ماده مورد نظر هستند.
ترکیب غیرآلی فوق، در واقع نمک دی سدیم اسید کربنیک می باشد که از جمله اساسی ترین و مهمترین محصولات شیمیایی در دنیای صنعت محسوب می شود.
انواع کربنات سدیم:
کربنات سدیم انواع گوناگونی دارد. این ترکیب شیمیایی را می توان از نظر چگالی و از نظر نوع ساختار تقسیم بندی کرد.
اگر بخواهیم کربنات سدیم را از نظر چگالی مورد بررسی قرار دهیم، می توان گفت که به دو گروه عمده تقسیم می شود. این دو گروه از نظر شیمیایی هیچ گونه تفاوتی با یک دیگر ندارند، فقط در میزان چگالی و اندازه ذرات تشکیل دهنده ماده با یک دیگر متفاوت هستند. به علت وجود این تفاوت ها، کاربردهای متفاوتی نیز دارند.
سدیم کربنات سبک:
از سدیم کربنات سبک بیشتر به منظور تولید انواع نمک های معدنی، استفاده می شود. همچنین برای خالص کردن و تصفیه آب دریا می توان از آن نیز استفاده کرد.
کربنات سدیم سنگین:
استفاده از کربنات سدیم سنگین به منظور تولید انواع شیشه ها، سهم بزرگی از بازار را به خود برای خرید اختصاص داده است. همچنین از این محصول به منظور تولید مواد شوینده نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
دیگر دسته بندی کربنات سدیم، دسته بندی با در نظر گرفتن ساختار مولکولی کربنات سدیم می باشد. این دسته بندی بر اساس هیدراته شدن محصول شیمیایی مورد نظر شکل گرفته است:
کربنات سدیم بدون آب:
کربنات سدیم بدون آب یا سودای کلسینه در دما و شرایطی خاص تولید می شود و کاربردهای گسترده ای در صنایع گوناگون دارد. در واقع محلول اشباع کربنات سدیم را در دمایی بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد کریستالیزاسیون می شود و کربنات سدیم بدون هر گونه آبی تولید می شود. این نوع کربنات سدیم به شکل کریستال های کوچک یافت می شود.
کربنات سدیم مونو هیدرات:
برای تولید کربنات سدیم و مونو هیدرات میبایست در محیط آزمایشگاهی خاص، این واکنش صورت گیرد. این محصول با نام کریستال کربنات نیز مشهور است.
کربنات سدیم دکا هیدراته:
نام دیگر این نوع کربنات سدیم واشینگ سودا می باشد. این محصول شیمیایی می بایست در شرایطی خاص و در دمایی کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد تولید شود.
کربنات سدیم هپتا هیدرات:
در ساختار این نوع کربنات سدیم ۷ عدد مولکول قرار دارد. برای تولید کربنات سدیم هپتا هیدرات فرآیند می بایست در محیطی مناسب با دمایی بین ۳۲ تا ۳۵ درجه سانتی گراد، انجام شود. نام دیگر این ترکیب شیمیایی کربنات معدنی می باشد.
تفاوت کربنات سدیم سبک و سنگین
همان طور که در قسمت های قبل گفته شد، سدیم کربنات به دو دسته کلی سبک و سنگین تقسیم می شود که هر دو نوع آن، کاربرد های مختص به خود را دارند. بسیاری از افراد بر این باورند که این دو نوع، از نظر شیمیایی در ساختار مولکولی خود تفاوت هایی دارند. اما این باور کاملا غلط است!
کربنات سدیم سبک و سنگین از لحاظ ساختار مولکولی، کاملاً با یکدیگر یکسان هستند و تفاوت آن ها تنها در میزان چگالی و خواص فیزیکی آن ها است. چگالی نوع سبک این ماده، حدود نصف نوع سنگین آن است.
همچنین از کربنات سدیم سنگین در صنعت ساخت شیشه و سرامیک به وفور استفاده می شود. در صورتی که نوع سبک این ماده، بیشتر به طور سنتی، به عنوان ماده ای محلول مورد استفاده قرار می گیرد.
تاریخچه سدیم کربنات:
اگر بخواهیم پیشینه سدیم کربنات را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، می بایست حدود ۵۰۰۰ سال قبل بازگردیم. در واقع از سدیم کربنات به شکل یک نمک قلیایی استفاده می شد. در ابتدا مصریان باستان این ماده شیمیایی را کشف و از آن برای امور مختلف استفاده می کردند. از جمله کاربردهای سدیم کربنات می توان به استفاده از آن در شست و شو به عنوان نوع صابون، اشاره کرد.
امروزه این ماده شیمیایی کاربردهای گسترده ای در صنعت دارد و مقادیر بسیار زیادی از این ماده، سالانه در کشورهای مختلف تولید و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
مشخصات،ویژگی،حالت فیزیکی و نقطه جوش کربنات سدیم :
کربنات سدیم از جمله ترکیبات شیمیایی جامد محسوب می شود که حالت پودری دارد و به رنگ سفید دیده می شود. کربنات سدیم جزو مواد شیمیایی بدون بو محسوب می شود.
محصولات شیمیایی مورد نظر جاذب بسیار قوی رطوبت می باشد و در صورتی که در مجاورت هوا قرار گیرد به سرعت می تواند رطوبت هوا را به خود جذب کند.
در رابطه با با انحلال پذیری این ترکیب شیمیایی می توان گفت که انحلال پذیری بسیار خوبی در آب دارد و مقادیر بالایی از آن در آب حل می شود. همچنین کربنات سدیم حلالیت بسیار خوبی در ترکیبات قلیایی و گلیسرول دارد. اما در استون، آلکیل استات، الکل، آمونیاک مایع، سولفید کربن و بنزونیتریل کاملا نا محلول است.
کربنات سدیم در دمایی معادل ۸۵۶ درجه سانتی گراد به نقطه ذوب خود می رسد. در رابطه با نقطه جوش آن می توان گفت که این ماده شیمیایی هرگز نمی جوشد، بلکه تجزیه می شود و باعث آزادسازی گاز کربن دی اکسید می شود.
این ترکیب شیمیایی نوعی ماده قلیایی محسوب می شود. به همین علت برای امور مختلف به منظور تنظیم PH مورد استفاده قرار می گیرد.
چگونگی تولید سدیم کربنات ؟ (روش تولید)
برای تولید سدیم کربنات روش های مختلفی از جمله: روش لبلان ( قدیمی ترین روش تولید این محصول می باشد و منسوخ شده است )، تولید با استفاده از نمک معمولی ( این روش برای تولید انبوه مورد استفاده قرار می گیرد ) و تولید از محلول سیاه قلیایی که از پسماند خمیر کاغذ به دست می آید ( این روش برای تولید های محدود در مقیاس های کم مورد استفاده قرار می گیرد ).
از دیگر روش های تولید سدیم کربنات می توان به روش سولوی اشاره کرد. این روش نسبت به سایر روش ها مزایای بسیاری دارد. به طوری که مواد اولیه مورد نیاز واکنش به وفور یافت می شود. همچنین مواد اولیه کاملاً ارزان قیمت بوده و به تولید کربنات سدیم به صرفه کمک می کند.
برای تولید سدیم کربنات به روش سولوی، به آمونیوم، دی اکسید کربن، آب و محلول غلیظ از آب نمک نیاز می باشد.
سدیم کربنات و محیط زیست:
جدای از تمامی روش های تولید، این ماده در طبیعت نیز یافت می شود؛ سدیم کربنات از جمله ترکیبات شیمیایی سازگار با محیط زیست است و به طور طبیعی، در خاک و آب وجود دارد.
همچنین در صورت اختلال اتفاقی این ماده شیمیایی با منابع آب، هیچگونه خطری سلامت انسان را تهدید نمی کند.
کاربردهای کربنات سدیم:
کربنات سدیم کاربردهای گسترده در صنایع گوناگون دارد. این قسمت سعی داریم شما را با برخی از کاربردهای این محصول شیمیایی آشنا کنیم تا هنگام خرید بهتری خرید را داشته باشید:
صنعت تولید شیشه:
می توان گفت که بیشترین مصرف کربنات سدیم در صنعت تولید شیشه می باشد. از این محصول شیمیایی به منظور کاهش دمای واکنش تولید شیشه استفاده می شود. این امر به صرفه جویی در مصرف انرژی، کمک بسیار زیادی به صنعت گران می کند.
سدیم کربنات صنعت تولید کاغذ:
در صنعت تولید کاغذ از کربنات سدیم به منظور تنظیم کننده میزان اسیدی و بازی بودن فرآیند استفاده می شود. همچنین حضور سدیم کربنات به از بین بردن رنگ های موجود در کاغذهای باطله کمک می کند.
سدیم کربنات در صنعت تولید مواد شوینده:
سدیم کربنات خاصیت پاک کنندگی بسیار خوبی دارد. به همین علت از آن برای تولید انواع مواد شوینده همچون شوینده های خانگی و شوینده های صنعتی استفاده می شود.
همچنین از سدیم کربنات به منظور تولید خمیر دندان استفاده می شود. چرا که این ماده شیمیایی می تواند باعث کنترل میزان اسیدی و بازی بودن محصول شود و عامل کف ساز نیز تلقی می شود.
کربنات سدیم و صنایع غذایی:
در صنایع غذایی از این محصول شیمیایی به عنوان یک نگهدارنده استفاده می شود. در واقع کربنات سدیم می تواند به افزایش عمر مفید مواد غذایی کمک کند. به علاوه کربنات سدیم نوعی تنظیم کننده و کنترل کننده PH می باشد.
سدیم کربنات در صنعت تصفیه آب:
از کاربرد های این ماده شیمیایی می توان به استفاده از آن در صنعت تصفیه آب اشاره کرد. در واقع سدیم کربنات نوعی افزودنی رایج محسوب می شود که به منظور خنثی کردن اثرات اسیدی و همچنین کلر استفاده می شود.
سدیم کربنات در استخرها:
آب استخرها، می بایست به صورت کامل تصفیه شوند و همچنین میزان اسیدیته بودن آن تنظیم شود. در واقع عدم تنظیم میزان اسیدیته آب استخر، از جمله مشکلات رایج برای استخرها می باشد. به همین علت مقادیری از سدیم کربنات به آب استخرها اضافه می شود تا میزان PH آن تنظیم شود.
به علاوه حضور این ماده شیمیایی در آب استخر می تواند میزان سختی آب را کنترل کند و همچنین آب استخر را ضدعفونی کند.
صنعت تولید مواد شیمیایی:
در بسیاری از موارد، از سدیم کربنات به عنوان ماده اولیه جهت تولید سایر مواد شیمیایی، استفاده می شود. از جمله مواد شیمیایی که این محصول به عنوان ماده اولیه در آن ها حضور دارد، می توان به سدیم تری پلی فسفات، سدیم سیلیکات و… اشاره کرد.
کربنات سدیم در صنعت تولید خمیر دندان:
از دیگر کاربردهای این ماده، می توان به استفاده از آن در صنعت تولید خمیر دندان اشاره کرد. در واقع، کربنات سدیم نوعی عامل کف ساز محسوب می شود که می تواند به تنظیم میزان pH دهان نیز کمک نماید.
صنعت تولید آجر:
در صنعت تولید آجر از مقادیر بسیاری آب استفاده می شود. برای کاهش مقدار آب مصرفی در صنعت تولید آجر، از کربنات سدیم استفاده می شود. چرا که این ماده، یک عامل مرطوب کننده به حساب می آید.
قیمت کربنات سدیم
کربنات سدیم خواص و ویژگی های منحصر به فردی و کاربردهای گوناگون در صنایع مختلف دارد. به همین علت بازار خرید و فروش گسترده ای را به خود اختصاص داده است. قیمت این محصول شیمیایی بسته به میزان کیفیت محصول، وزن آن، نوع بسته بندی، نوع گرید مصرفی و … متفاوت است.
همچنین قیمت تمامی محصولات شیمیایی همچون کربنات سدیم روزانه دستخوش تغییرات بسیار زیادی می شود. به همین علت برای اطلاع از آخرین قیمت این محصول شیمیایی، شرایط نگهداری از آن، چگونگی استفاده از محصول و… می توانید با شماره های درج شده در سایت نگین تجارت پیام تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
خرید کربنات سدیم سبک
میتوانید سفارش خرید کربنات سدیم سبک خود را در وبسایت شرکت نگین تجارت پیام ثبت کنید . کربنات سدیم سبک با بهترین کیفیت و بهترین بسته بندی توسط شرکت نگین تجارت پیام به فروش می رسد.
اگر قصد خرید کربنات سدیم سبک را دارید، می توانید با ما تماس بگیرید و اطلاعات لازم در رابطه با خرید ماده شیمیایی را کسب کنید. با ثبت سفارش شما، ارسال محصول در کوتاه ترین زمان ممکن صورت می گیرد.
حسن جمشیدی –
قیمت فروش کربنات سدیم چقدر است ؟